Trio Met Mijn Beste Vriend En Zijn Vriendin

Het was een zonnige zaterdagochtend en ik zat in de keuken van mijn appartement koffie te drinken toen mijn mobiel ging.

‘Hallo man’, zei Ron toen ik opnam, ‘Ben je thuis’?

‘Ja’, antwoordde ik.

“Druk?” hij ging verder.

‘Niet echt’, zei ik.

“Geweldig, dan ben ik onderweg. Er is iets wat ik met je wil bespreken.” zei hij en hing daarmee op.

Op zich was dit niets buitengewoons in onze vriendschap. Ron en ik zijn al meer dan 10 jaar goede vrienden sinds de middelbare school en we gingen vaker bij elkaar langs als we met elkaar moesten praten, wat vaak het geval was.

Ik dronk mijn koffie op en spoelde net mijn beker om toen ik een klop op de deur hoorde. Ik deed de deur open.

“Hey Bram” zei Ron terwijl hij mijn hand schudde met zijn zorgeloze glimlach, “hoe gaat het?”.

‘Best goed Ron, kom binnen. Wil je wat koffie of zo?’ vroeg ik.

‘Bedankt man, ik hoef niets.’ antwoordde hij.

Ik leidde hem naar de woonkamer en we gingen zitten.

Nadat we meer beleefdheden en het gebruikelijke geklets hadden uitgewisseld, vroeg ik hem waarover hij wilde praten.

Ron keek een beetje angstig, wat helemaal niet bij hem paste, maar begon toch te praten.

“Ok luister, ik wil met je ergens over praten, maar het moet echt tussen ons blijven. ”

“Geen probleem”, antwoordde ik en keek hem aan met veel interesse.

‘Het heeft met Anne te maken’, vervolgde hij.

Anne was de vriendin van Ron. Ze zijn al 4 jaar aan het daten en zijn minder dan een jaar geleden gaan samenwonen. Ze was erg aardig en we gingen goed met elkaar om. We spraken regelmatig af en soms zelfs zonder Ron, maar altijd als gewoon vrienden.

Waarover wil hij met me praten dat met Anne te maken heeft? Ik dacht na. Misschien gaat hij haar een aanzoek doen, dacht ik.

‘Ga je gang’, zei ik tegen hem. “Je kent me, ik zeg geen woord”.

Ron begon: “Je weet dat we al geruime tijd samen zijn. Nou, gisteren zaten we te praten en er kwam iets interessants naar voren. Het kwam eigenlijk als een grap ter sprake, maar op een bepaald moment begonnen we er serieus over te praten.

‘Waarover?’ vroeg ik en ik dacht nu zeker te weten dat het over trouwen ging.

‘Over een trio’ antwoordde hij tot mijn verbazing, licht blozend.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *